AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (2024)

AVG Antivirus is een antivirusprogramma van AVG Technologies. Deze Tsjechische antivirusprovider is in 2016 overgenomen door weer een ander Tsjechisch antivirusbedrijf, namelijk Avast Software, dat ook Avast Antivirus aanbiedt. AVG heeft bekendheid gekregen doordat de antivirusscanner standaard beschikbaar was via het beveiligingscentrum van Windows Vista. Daardoor gebruikten veel mensen toen AVG als gratis antivirusprogramma. Hoe goed doet AVG het tegenwoordig, vergeleken met providers als Kaspersky, Intego, Avira of Bitdefender?

Hieronder lees je onze uitgebreide review van AVG.

Veiligheid

8.0

Privacy

5.0

Gebruiksgemak

7.0

Snelheid & Performance

8.5

Totaal

7.0

AVG Antivirus review: in het kort

Voordelen

  • AVG biedt complete bescherming met een volledig pakket met veel verschillende opties.
  • De gratis versie geeft eveneens prima bescherming.
  • De software van AVG is erg overzichtelijk.

Nadelen

  • De pop-ups die vaak verschijnen kunnen soms erg irritant zijn.
  • AVG verkocht gebruikersdata door aan andere partijen.
  • Geen klantenservice beschikbaar bij gratis versie.

AVG Antivirus biedt doorlopende controles die malware onderscheppen voordat er schade wordt toegebracht aan jouw computer. AVG is eenvoudig te installeren en heeft een gebruiksvriendelijke interface. De gratis software werkt prima, maar toont wel vervelende pop-ups die jou ertoe moeten aanzetten om een betaald abonnement af te sluiten.

In 2019 werd bekend dat Avast, het moederbedrijf van AVG, jarenlang persoonlijke gegevens van gebruikers heeft verkocht. Dit privacyschandaal zorgde ervoor dat de goede naam van AVG werd beschadigd.

Bezoek AVG

AVG Antivirus specificaties en abonnementen

AVG is beschikbaar in een gratis versie, genaamd AVG AntiVirus FREE. Ook is er AVG Internet Security, waar de meeste echte antivirusfuncties te vinden zijn. Als ultiem pakket is er, de naam zegt het al, AVG Ultimate. De extra functies in dit pakket bestaan vooral uit pc-opschoners en dergelijke. Dit zijn dus niet zozeer echte beveiligingsfuncties, als wel handige tools. Het laatste pakket biedt ook een VPN aan. Aangezien een VPN en pc-opschoners niet standaard in antiviruspakketten zitten, hebben wij ervoor gekozen om AVG Internet Security te testen.

Hieronder geven we een overzicht van de features van de drie versies in een tabel.

KenmerkenAVG AntiVirus FREEAVG Internet SecurityAVG Ultimate
PrijzenGratisVanaf €34,99/jaarVanaf €79,99/jaar
Real-time Antivirus
Anti-phishing
Prestatie Optimalisatie
Betalingsbescherming
AVG Secure VPN
Adblocker
Bescherming tegen nepwebsites (tegengaan DNS-lekken)
Webcambescherming
Anti-diefstalfunctie
Anti-snooping
Opstartoptimalisatie
Apparaatvergrendeling
AntiTrack
Download LinkNaar AVG AntiVirus FREENaar AVG Internet SecurityNaar AVG Ultimate

Er is één feature die bepaalde andere virusscanners wel hebben, maar AVG niet. Dit is de kwetsbaarheidsscanner, waarmee je kunt herkennen waar de zwakke punten zitten in je systeem. Een functie als deze zou wel handig zijn, omdat er wel extra bescherming tegen hackers wordt geboden. Zelf meer inzicht krijgen in kwetsbaarheden zou dan dus een extra pluspunt zijn.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (1)

Let op: het lijkt erop dat AVG uit marketingoverwegingen verschillende prijspunten gebruikt als je een upgrade doet vanuit de gratis software, ten opzichte van de website. Ook zijn er vaak kortingsacties waardoor de prijs scherp lager kan zijn.

Veiligheid: is AVG Antivirus te vertrouwen?

Score Veiligheid

8.0

We hebben met behulp van onderzoek door een onafhankelijk testbureau conclusies getrokken over de veiligheid van AVG AntiVirus. Dit zijn onze conclusies:

  • AVG biedt goede beveiliging.
  • AVG scoort erg goed bij het blokkeren van malware.
  • Er worden weinig false positives opgemerkt.

Veiligheid: hoe veilig is AVG?

VPNGids gebruikt een kwaliteitsindex om de beveiliging van antivirusprogramma’s te beoordelen, waarbij uit wordt gegaan van het gemiddelde. Dit gemiddelde hebben we berekend aan de hand van onderzoek door AV-comparatives, een onafhankelijk testbureau voor antivirussoftware. Het onderzoek is gedaan in februari en maart 2022.

Uit onze berekeningen blijkt dat AVG boven het gemiddelde scoort bij het blokkeren van malware. Slechts 0,6% van de afgevuurde aanvallen in de test weet de bescherming te omzeilen, terwijl het gemiddelde van alle geteste providers 0,5% is.

Verder werden er twee false positives opgemerkt, wat betekent dat bepaalde onschadelijke bestanden werden aangemerkt als schadelijk door AVG. Dit is net iets onder het gemiddelde van 6,4.

We hebben ook de testresultaten van het Duitse AV-TEST Institute bekeken van februari 2022.In deze test werden 18 antivirusprogramma’s beoordeeld op de volgende onderdelen:

  1. Detectie van malware
  2. Prestaties
  3. Bruikbaarheid

Bij het onderdeel ‘detectie van malware‘ werd onder andere gekeken naar 407 ‘zero-day’ malware-exemplaren. Deze onbekende, nieuwe malware werd gemiddeld in 99,5 % van de gevallen gedetecteerd. AVG scoorde op dit onderdeel 100%. AV-test heeft ook gekeken naar de detectie van meer dan 15.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt. Ook hier wist AVG alles tegen te houden.

Bij het tweede onderdeel werd gekeken naar de prestaties en de invloed van het antivirusproduct op de snelheid in het dagelijkse gebruik. AVG behaalde ook op dit onderdeel de maximale score.

AV-Test toont met de testresultaten aan dat virusscanners tegenwoordig bijna geen impact meer hebben op systemen. Dit merken wij ook in onze tests. Wij merkten geen snelheidsverlies in het dagelijkse gebruik. Zelfs toen we een scan draaiden konden we ongestoord verder gaan met andere werkzaamheden op de computer.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (2)

Tijdens het laatste onderdeel van de test, de bruikbaarheid, werden de ‘false positives’ getest. Voor de test werden meer dan een miljoen schone websites en bestanden gebruikt. Ook op dit onderdeel scoorde AVG het maximale aantal punten.

Veertien van de achttien antivirusprogramma’s werden door AV-test als ‘Top Product’ bestempeld, waaronder AVG Antivirus.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (3)

Elf antivirusscanners behaalden op alle drie onderdelen de maximale score (AhnLab, Avast, AVG, Avira, G Data, Kaspersky, McAfee, Microsoft, NortonLifeLock, Trend Micro en Vipre Security).Onze eigen ervaringen met AVG onderschrijven de bevindingen van AV-test.

Recent hebben onderzoekers kwetsbaarheden ontdekt in de antivirussoftware van AVG. Deze beveiligingslekken bleven tien jaar lang onontdekt en raakten tientallen miljoenen gebruikers. De kwetsbaarheden stelden aanvallers in staat om machtigingen aan te passen. Beveiligingsproducten konden bijvoorbeeld uitgeschakeld worden. Avast heeft beveiligingsupdates uitgevoerd om de kwetsbaarheden aan te pakken. Toch voelden we ons helaas genoodzaakt om de eindscore op het gebied van beveiliging te verlagen van 8.5 naar 8.0.

Real-time beveiliging AVG

AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE bieden je diverse scanopties:

  • Slimme scan: een uitgebreide virusscan om je computer te controleren op virussen, malware en andere dreigingen.
  • Grondige scan: een uitgebreide, vooraf gedefinieerde scanbewerking van je systeem. Hiermee kun je jouw opslagstations en geheugen controleren op malware.
  • Bestanden of mappen scannen: hiermee scan je de mappen die je selecteert wanneer je de scanbewerking start.
  • Opstartscan: scant jouw pc bij het opstarten, voordat eventuele malware wordt geactiveerd. Met de opstartscan vergroot je de kans dat malware wordt gedetecteerd en verwijderd voordat de malware jouw pc kan schaden.
  • USB/DVD-scan: scant alle verwisselbare media die momenteel op jouw pc zijn aangesloten, zoals USB-flashstations en externe harde schijven.
  • Prestatiescan: scant jouw systeem op nutteloze gegevens en andere problemen die mogelijk van invloed zijn op de snelheid en beveiliging van jouw pc. Om deze problemen op te lossen moet AVG Tune UP zijn geïnstalleerd (dit is apart verkrijgbaar of inbegrepen bij het pakket AVG Ultimate).
AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (4)

Het is natuurlijk fijn dat AVG Antivirus zoveel verschillende scans biedt, maar de meeste gebruikers zullen vooral de slimme en grondige scan gebruiken.

Overige beveiligingsfuncties

AVG Antivirus biedt ook nog andere handige functies:

  • Anti-ransomwarefunctie: schermt mappen individueel af tegen aanvallen van buitenaf. Deze bescherming staat standaard aan voor alle mappen. Op die manier mis je niets per ongeluk. Je kunt echter wel zelf kiezen of een map wel of niet beschermd moet worden, waardoor het wel nog steeds mogelijk is om alles te doen met je bestanden wat je maar wilt.
  • Anti-phishing: zowel AVG AntiVirus FREE als de betaalde versies bieden bescherming tegen phishing. Het nepwebsiteschild helpt je nepwebsites te vermijden, zodat je veilig kunt browsen, winkelen en bankieren.
  • Verbeterde firewall: de verbeterde firewall voorkomt dat hackers jouw pc binnendringen en persoonlijke foto’s, wachtwoorden en bestanden stelen. Al jouw uitgaande en inkomende netwerkverkeer wordt gecontroleerd op hackers, malware en andere zaken die jouw pc of privacy in gevaar kunnen brengen.
  • Wachtwoordbeveiliging: deze functie beveiligt de wachtwoorden die zijn opgeslagen in jouw browser.
  • Bescherming tegen externe toegang: ongewenste externe verbindingen worden geblokkeerd.

Privacy: hoe gaat AVG Antivirus om met jouw gegevens?

Score Privacy

5.0

In het privacybeleid van AVG Antivirus lezen we dat AVG persoonsgegevens verzamelt om gebruikers de beste bescherming en meest actuele beveiliging te bieden. Wil jij jezelf liever beschermen met behoud van je online privacy? Dan kun je beter kiezen voor Surfshark One Antivirus.

Dit zijn onze conclusies wat betreft de privacy van AVG Antivirus:

  • AVG heeft in het verleden gebruikersgegevens verzameld en verkocht.
  • AVG biedt een VPN-dienst aan.
  • AVG verzamelt persoonsgegevens.
  • AVG heeft een aantal handige privacyfuncties zoals webcambescherming en anti-snooping.

Webcambescherming

De functie ‘webcambescherming’, beschikbaar in het pakket AVG Internet Security, zorgt ervoor dat niemand spyware kan gebruiken om toegang te krijgen tot jouw webcam. Wanneer webcambescherming is ingeschakeld kunnen er met niet-vertrouwde toepassingen geen beelden of video’s worden vastgelegd. Deze functie voorkomt dat malware en niet-vertrouwde apps de webcam van jouw computer kapen.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (5)

Anti-snooping

De anti-snoopingfunctie beschermt vertrouwelijke gegevens tegen pottenkijkers. Dit is een handige functie om apps toegang te verlenen tot bepaalde bestanden. Je kiest zelf welke programma’s wel of geen wijzigingen kunnen maken. Als je dus identiteitsgegevens alleen met Office-apps wilt kunnen openen, kun je dat aangeven. Andere apps hebben dan automatisch geen toegang.

AVG Secure VPN

Wanneer je kiest voor het pakket AVG Ultimate dan kun je ook gebruikmaken van de AVG Secure VPN. Op de website lezen we dat deze VPN 256-bit AES encryptie gebruikt. Deze militaire encryptie is erg veilig. De VPN gebruikt OpenVPN in combinatie met UDP voor de VPN-verbindingen. Dit protocol is erg goed. Ook heeft AVG Secure VPN speciale streamingservers waarmee je zonder problemen je favoriete series kunt volgen. Helaas biedt deze VPN een beperkt serveraanbod van 50+ servers. Dit is aanzienlijk minder dan andere grote VPN-providers.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (6)

Als je op zoek bent naar een veilige VPN, dan is het ook belangrijk om te weten hoe de VPN met jouw gegevens omgaat. In het VPN-privacybeleid geeft AVG aan dat een aantal persoonlijke gegevens worden opgeslagen om de producten en diensten te kunnen optimaliseren en verbeteren. Dit is dus geen echte ‘no log’-VPN. Als je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare VPN raden we aan om een gespecialiseerde aanbieder zoals NordVPN of CyberGhost te gebruiken. Deze VPN’s zijn gebruiksvriendelijk, snel en houden bovendien geen logs bij.

Privacyschandaal

Eind 2019 werd helaas duidelijk dat Avast via een dochteronderneming miljoenen gebruikersgegevens had doorverkocht aan externe partijen. Deze dochteronderneming is ondertussen opgeheven en Avast heeft meerdere keren beloofd dat er geen non-essentiële data meer worden verzameld of verkocht.

Helaas voor Avast zijn wij niet direct overtuigd door excuses en de belofte op beterschap. Niemand houdt het Tsjechische bedrijf immers tegen om hetzelfde trucje te herhalen, en dan over een jaar of vijf opnieuw excuses aan te bieden voor het schenden van de privacy van zijn klanten. We gaan daar niet vanuit, maar wel zal het een invloed hebben op onze uiteindelijke beoordeling.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is AVG Antivirus?

Score Gebruiksgemak

7.0


Gebruiksgemak is voor een antivirusprogramma natuurlijk ook erg belangrijk. We hebben getest hoe gebruiksvriendelijk AVG Antivirus is.

  • AVG is beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en in 22 andere talen.
  • De website is eenvoudig te navigeren.
  • Het installatieproces is snel en wijst zich vanzelf.
  • AVG is beschikbaar voor de volgende besturingssystemen: Windows, macOS, Android en iOS.
  • De klantenservice voor betaalde abonnementen is prima.

AVG Antivirus website

De website van AVG is overzichtelijk. Je krijgt direct een button te zien waar je op kunt klikken om het gratis antivirusprogramma te downloaden. Wel is het wat moeilijker om de betaalde versies te vinden. Je vindt de betaalde versies in het menu aan de rechter bovenzijde. Het lijkt er dus op dat AVG in eerste instantie vooral gebruikers wil trekken met de gratis versie AVG AntiVirus FREE.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (7)

Wat de gratis versie betreft zijn er wel wat irritante trekjes vanwege commerciële overwegingen. Zo verschijnen er vaak meldingen over bestanden die in gevaar zouden zijn. Als je dan daarop klikt verschijnt er een pop-up waarbij je de betaalde versie kunt downloaden:

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (8)

Waarschijnlijk is dit ook de reden dat de betaalde producten van AVG niet direct worden getoond op de website. Er zijn meer dan genoeg momenten waarop je over kunt stappen naar de betaalde versie in de gratis software.

Ook in de betaalde versie AVG Internet Security krijgen we pop-ups, die zeggen dat we AVG AntiTrack nodig hebben. We krijgen dan een scherm te zien dat ons moet aanzetten tot het aanschaffen van AVG Ultimate. Deze pop-ups zijn storend.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (9)

Hoe installeer ik AVG Antivirus?

Het downloaden en installeren van AVG Antivirus is erg eenvoudig. Als je de homepage opent zie je direct een groene balk met de tekst ‘Gratis downloaden’. Op de website vind je ook koppelingen naar de betaalde versies voor je Mac, pc en mobiele apparaten.

Na het downloaden van de installer wijst de installatie van AVG zich vanzelf.

  1. Klik op de button ‘Gratis download‘op de homepage of kies een betaald abonnement. De download begint automatisch.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (10)

  2. Open het bestand als de download klaar is en klik op Installeren‘.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (11)

  3. De installatie voltooit zichzelf. Klik op ‘Aan de slag‘om met de antivirus te werken.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (12)

  4. Als je de gratis versie hebt geïnstalleerd, is upgraden naar de betaalde versie ook in één klik mogelijk. Je krijgt na het installeren meteen het advies om te upgraden naar AVG Internet Security.

Wij hebben eerst de gratis versie getest en daarna vanuit het dashboard een update gedaan naar AVG Internet Security. Het is mogelijk om dit abonnement 60 dagen gratis uit te proberen.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (13)

Tijdens het aanschaffen van dit abonnement liepen we tegen wat problemen aan. De betaling via Paypal leek eerst niet verwerkt te zijn. We kregen hiervan geen melding in het dashboard, maar ontvingen wel een mail dat de betaling was gelukt.

Het was in eerste instantie niet duidelijk hoe we dit abonnement konden activeren. Uiteindelijk bleek dat we een activeringscode hadden ontvangen in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Deze activeringscode moest ingevoerd worden in het dashboard. De code kan worden ingevoerd door rechtsboven naar het menu te gaan en te klikken op ‘Activeringscode invoeren’.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (14)

AVG Antivirus op smartphone

AVG biedt ook bescherming voor jouw telefoon of tablet. De antivirus-app op Google Play wordt door miljoenen mensen gebruikt.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (15)

Het installatieproces is erg eenvoudig en snel:

  1. Open de Google Play Store en zoek naar AVG Antivirus.
  2. Klik op ‘Installeren‘en de app wordt automatisch gedownload.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (16)

  3. Open de app en klik vervolgens op ‘Aan de slag‘.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (17)

Wanneer de app is geïnstalleerd, werkt deze op de achtergrond en beschermt je tegen virussen, malware, spyware, onveilige apps en andere vervelende dreigingen.

AVG Antivirus software

Het gebruik van de software na de installatie is erg overzichtelijk. De functies zijn direct klikbaar op het startscherm, wat als een soort centraal dashboard werkt. Hier kun je scans uitvoeren en bepaalde componenten van AVG aanklikken, waaronder web- en e-mailbescherming en bescherming tegen hackeraanvallen. Het dashboard ziet er zo uit:

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (18)

Is het eenvoudig om een AVG-abonnement op te zeggen?

Je kunt je AVG-abonnement eenvoudig opzeggen. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

  1. Meld je aan bij je AVG-account.
  2. Klik op ‘Mijn abonnementen‘.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (19)

  3. Klik op ‘Opzeggen‘onder het abonnement dat je wilt opzeggen.

    AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (20)

  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

AVG biedt een niet-goed-geld-terug-garantie aan. Als je niet tevreden bent over je AVG-abonnement, kun je binnen 30 dagen na aankoop contact opnemen en het volledige aankoopbedrag terugvragen. Wij hebben dit getest en kregen de keuze om contact op te nemen via de telefoon of via de chat. Wij kozen voor de laatste optie.

We werden goed geholpen door een medewerker via de chat. De medewerker wilde van ons weten waarom we ons abonnement wilden opzeggen. Vervolgens probeerde de medewerker ons te overtuigen om toch bij AVG te blijven en kregen we een aanbieding waarbij we gratis 6 maanden extra kregen. Nadat we vriendelijk bedankt hadden voor dit aanbod, werd het abonnement beëindigd en het betalingsproces in gang gezet.

Klantenservice: hoe behulpzaam is AVG Antivirus?

Je kunt op de volgende manieren contact opnemen met AVG:

  • Livechat
  • Telefoon
  • FAQ
  • Formulier (e-mail)

AVG biedt op verschillende manieren klantenondersteuning. Er wordt een verschil gemaakt tussen gebruikers met of zonder abonnement. Het is alleen mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice als je een betaald abonnement hebt. Het is even zoeken naar de livechat. Je moet een aantal gegevens invullen voor je wordt doorgestuurd naar de chat, wat niet heel open overkomt. Zo moet je je voor- en achternaam en e-mailadres invullen.

Snelheid en systeembelasting: vertraagt AVG Antivirus mijn systeem?

Score Snelheid en Systeembelasting

8.5

Behalve de beveiliging zelf is het effect op de gebruiker natuurlijk ook van belang. We hebben het gebruiksgemak van de software zelf al besproken, maar ook het gebruik van pc-resources is belangrijk. Het zou erg vervelend zijn als jouw antivirusprogramma je computer zodanig vertraagt dat hij niet meer bruikbaar is.

AVG heeft prima scantijden gecombineerd met minimale problemen op de achtergrond. Wel is het wat onduidelijk wat er precies gescand wordt.

  • De slimme en uitgebreide scans zijn relatief snel.
  • AVG Antivirus gebruikt 92 MB aan werkgeheugen op de achtergrond.
  • De software vertraagt het systeem niet.
  • Een uitgebreide scan kost niet veel CPU.

Hoe lang duurt een scan?

In de betaalde versie (AVG Internet Security) duurt een slimme scan slechts een minuut. Een grondige scan duurde in ons geval 18 minuten. Deze snelheden zijn prima en zorgen ervoor dat een scan je werkzaamheden niet te veel verstoort. De snelheid van een grondige scan zal normaal gesproken ook afhankelijk zijn van een aantal andere zaken:

  • Het aantal bestanden op je computer.
  • Je RAM-geheugen.
  • Type harddrive.
  • Je CPU performance.

Wij hebben AVG Antivirus getest met een laptop met de volgende specs: Intel Core i5-6200U CPU, 8GB RAM-geheugen DDR3, SSD opslag met Windows 10 21H2 64-bit systeem.

Wat is de impact van AVG Antivirus op mijn CPU?

Als AVG slechts op de achtergrond draait, vraagt de software bijna niets van ons systeem. Het processorgebruik is afgerond op decimalen van 0%, bij de harde schijf idem dito. Het gebruik van het werkgeheugen zit maximaal rond de 92 MB, wat redelijk is. In idle (passief gebruik) merk je dus weinig tot niks van AVG op de achtergrond.

Een volledige scan kostte AVG gemiddeld 106 MB en 75% processorgeheugen.Tijdens een scan gaat het gebruik van de processor naar zo’n 10%, met wat uitschieters naar 14%. Het gebruik van het werkgeheugen blijft min of meer hetzelfde, maar het schijfgebruik schiet omhoog. Dit is natuurlijk logisch, omdat de bestanden op die harde schijf worden gescand op virussen.

We merkten niet dat er een scan werd uitgevoerd. Ook werd onze computer niet warm. We zijn erg te spreken over de systeemprestaties van AVG Antivirus.

Conclusie: is AVG Antivirus een goede virusscanner?

AVG Antivirus is een goed en betaalbaar antivirusprogramma. Het biedt diverse veiligheidsopties, is gebruiksvriendelijk en beschermt je computer tegen veel virussen. AVG AntiVirus FREE werkt prima, maar het pakket AVG Internet Security is aan te raden om je online activiteiten nog beter te beveiligen. AVG biedt sterke antivirusbescherming zonder jouw computer te vertragen. Op het gebied van veiligheid scoort AVG net zo goed als Kaspersky en net iets minder goed dan andere kwalitatieve virusscanners zoals Bitdefender, Norton en Intego.

Dit is onze score voor AVG Antivirus:

  • Veiligheid (weging 0,4): 8.0
  • Privacy (weging 0,3): 5.0
  • Gebruiksgemak (inclusief klantenservice) (weging 0,2): 7.0
  • Snelheid en systeembelasting (weging 0,1): 8.5
  • Totale score: 7.0

Ben je enthousiast over de functies en de kwaliteit van AVG, en wil je direct een abonnement afsluiten? Klik dan op onderstaande button om naar de AVG-site te gaan.

Bezoek AVG website

Ben je benieuwd naar de reviews van andere virusscanners en wil je kijken hoe AVG Antivirus scoort vergeleken met deze virusscanners? Bekijk dan onze reviews van de verschillende aanbieders.

AVG Antivirus – Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waar je snel een kort en krachtig antwoord op nodig hebt? Kijk dan hieronder naar onze FAQ’s. Misschien is je probleem binnen een mum van tijd opgelost!

Wat kost AVG?

AVG is beschikbaar in drie pakketten, namelijk AVG AntiVirus FREE, AVG Internet Security voor €34,99 per jaar en AVG Ultimate voor €79,99 per jaar.

Let op: AVG lijkt uit marketingoverwegingen prijzen te hanteren die verschillen in de gratis versie ten opzichte van de website. Ook zijn er vaak kortingsacties waardoor de prijzen tijdelijk scherp lager kunnen zijn. Let dus goed op bij het bestellen van het gewenste pakket!

Hoe verwijder ik AVG?

AVG verwijderen in Windows gaat als volgt:

  1. Klik rechts op de knop ‘Start’ om het contextmenu te openen.
  2. Selecteer ‘Programma’s en onderdelen’.
  3. De lijst ‘Programma’s en onderdelen’ wordt geopend.
  4. Selecteer AVG AntiVirus FREE, AVG Internet Security of AVG Ultimate.
  5. Klik op de knop ‘Verwijderen’.

Voor Mac kun je AVG verwijderen via de volgende stappen:

  1. Open AVG.
  2. In de menubalk bovenaan je scherm klik je op ‘AVG AntiVirus’ of ‘AVG Internet Security’.
  3. Klik op ‘Uninstall AVG Antivirus/Internet Security’.
  4. Klik op ‘Uninstall’.
  5. Vul je accountgegevens in.
  6. AVG is gedeïnstalleerd.

Heeft AVG een gratis versie?

Ja, AVG Antivirus FREE is de gratis versie van deze provider. Het pakket biedt basisbescherming tegen virussen en malware. Ook kun je vanuit de gratis software upgraden naar de betaalde versie van AVG, genaamd Internet Security.

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (21)

Erik Schurer

Techredacteur

Meer artikelen uit de sectie Antivirus tests

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (22)

Vipre Antivirus review (2024): wat is het addertje onder het gras?

4 juni 2024

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (23)

Threat Protection review (2024): hoe goed werkt de antivirus van NordVPN?

4 juni 2024

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (24)

Intego Antivirus review (2024): bescherming voor Mac en Windows

2 juli 2024

AVG review (2024): is deze antivirusprovider jouw geld waard? (2024)

FAQs

Is AVG free antivirus good enough? ›

Boasting a malware protection rate of 100% across operating systems, AVG antivirus is worth considering for anyone wanting serious online protection. The free version offers a well-rounded suite of basic protection features, including malware removal, virus scans, and real-time protection.

Is AVG a Russian company? ›

AVG was founded in 1990 in Czechoslovakia. In the early 2000s, AVG expanded internationally and used money from venture capital investments to fund a series of acquisitions.

How much is AVG antivirus per year? ›

AVG Antivirus is AVG's free antivirus software. AVG Internet Security is AVG's premium antivirus and internet security solution and costs $46.68 per year for one device for the first year and $77.99 in subsequent years.

Should I turn off Windows Defender if I have AVG? ›

If you use third-party antivirus software on your PC, you may need to temporarily disable your antivirus protection before installing an AVG application. This is because third-party antivirus software may incorrectly flag AVG applications as malicious, and block installation.

Is AVG worth it anymore? ›

Final verdict. AVG Antivirus is a good solution for cyberthreat protection due to an impressive feature package and solid malware protection rates. The free version is very generous, and the paid plans come with quite an array of useful security features.

Can AVG AntiVirus be trusted? ›

Our Verdict. AVG does a superb job of safeguarding your PC. It offers a clean, straightforward interface and additional online protections, while still providing the top-notch antivirus protection it's known for—and does so without charging as much as the competition.

Is AVG owned by Google? ›

AVG AntiVirus (previously known as AVG, an abbreviation of Anti-Virus Guard) is a line of antivirus software developed by AVG Technologies, a subsidiary of Avast, a part of Gen Digital.

Is AVG owned by Norton? ›

Is AVG owned by Norton? AVG is not owned by Norton. It is owned by Avast and was purchased in 2016. Both AVG and Avast offer top freemium antivirus software.

What has happened to AVG antivirus? ›

In 2022, Norton merged with Avast to form a new company called Gen, managing the brands Norton, LifeLock, Avast, AVG, and Avira, among others. All the security apps continue their separate existences, but AVG and Avast have a special relationship. Under the hood, the antivirus protection engines are the same.

What is better than AVG antivirus? ›

Both Avast and AVG offer freemium antivirus software — free basic antivirus protection with the option to pay for advanced security features. AVG has the best deal for the most device coverage, but Avast offers more comprehensive online security.

Is AVG easy to cancel? ›

Open Google Play Store on your Android device. Tap your profile image in the top-right corner and select Payments and subscriptions. Tap Subscriptions. Select the AVG subscription that you want to cancel.

Is AVG Antivirus real or fake? ›

Because AVG is a trusted name in online security, certain scams may attempt to use the AVG name and trademark fraudulently.

Is Windows Defender as good as AVG Free? ›

Meanwhile, AV-TEST gives Microsoft Defender the same top rating that it's assigned to AVG AntiVirus FREE. “Your system is secure with Windows Defender, but if you want added peace of mind, it's likely worth investing in the additional protection,” says TechRadar in their 2021 Windows antivirus assessment.

Can I use Windows Defender and AVG together? ›

It is not recommended to use two antivirus program on same PC as they will conflict each other.

Do you really need more than Windows Defender? ›

The Bottom Line. Microsoft Defender Antivirus does a fine job of securing Windows 10 and 11 PCs that have no other protection, but it doesn't beat the best free or paid third-party tools.

Is free version of antivirus enough? ›

Free antivirus software is certainly better than nothing, but for comprehensive protection against all of your devices, you'll probably need to invest in a paid subscription.

How long is AVG free good for? ›

We would like to clarify that AVG Antivirus free version does not have an expiration period. Please uninstall AVG Antivirus free, reboot the PC, and then reinstall the program and check if that helps. Please refer to the below article to uninstall AVG Antivirus free.

Does AVG Free remove viruses? ›

AVG AntiVirus FREE scans and removes all types of malware while detecting and blocking future attacks. And it'll cover you against a wide range of other digital threats, too. Download our world-class malware removal tool now, 100% free.

Is AVG Free as good as Norton? ›

Both Norton 360 and AVG are good antivirus options with solid protection ratings, but we'd recommend Norton 360. Norton offers more advanced security features like firewall protection and parental controls for the starting price point.

Top Articles
Lyrics containing the term: shea town
Transcript of You Can't Stay On This ... | Happy Scribe
排期 一亩三分地
Walmart Automotive Number
Meet Scores Online 2022
We Will Collide Someday Novel
Woman Jumps Off Mount Hope Bridge 2022
Saydel Botanica
Dryers At Abc Warehouse
Bookmark Cshive
Unlock the Fun: A Beginner's Guide to Playing TBG95 Unblocked Games at School and Beyond
Jordanbush Only Fans
Craigslist Kittens Pittsburgh
6Th Gen Camaro Forums
Lowell Holiday Wrestling Tournament 2022
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Grizzly Expiration Date 2023
Brianna Aerial Forum
Becker County Jail Inmate List
New Haven Music Festival
As Trump and Harris spar, ABC's moderators grapple with conducting a debate in a polarized country
Can You Put Elvie Stride Parts In Sterilizer
Mileage To Walmart
Phumikhmer 2022
Jinx Bl Chapter 26
Jennifer Beals Bikini
Olentangy Calendar
Only Murders In The Building Wiki
Contoured Fowl Feather Wow
Unit 9 Exam Joshua'S Law - dawson
Acbl Homeport
Sams Gurnee Gas Price
Meagan Flaherty Tells Kelli Off
Walmart Car Service Near Me
Hd Hub4U Com
Terraria Cement Mixer
Sam's Club Near Me Gas Price
Faze Teeqo Wiki
Indium Mod Fabric
Actors In Sleep Number Commercial
Zuercher Portal Inmates Kershaw County
Watkins Brothers Funeral Homes Macdonald Chapel Howell Obituaries
1984 Argo JM16 GTP for sale by owner - Holland, MI - craigslist
Tighe Hamilton Hudson Ma Obituary
Potomac Edison Wv Outages
Albertville Memorial Funeral Home Obituaries
World of Warcraft Battle for Azeroth: La Última Expansión de la Saga - EjemplosWeb
Lakeridge Funeral Home Lubbock Texas Obituaries
Mi Game Time
Carenow Urgent Care - Eastchase Fort Worth Photos
Bookoo Garage Sales
O2 Fitness West Ashley Photos
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5369

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.